Dit moet je weten over shortlease

De nieuwste trends en weetjes over auto’s

Dit moet je weten over shortlease

Shortlease is een flexibele manier van autolease die steeds populairder wordt in Nederland. Maar wat houdt shortlease precies in en waarom zou je het overwegen? In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten over shortlease.

Wat is shortlease?

Shortlease is een vorm van leasen waarbij je voor een korte periode (meestal tussen de 1 en 24 maanden) een auto least. Het grote verschil met traditioneel leasen is dat je niet vastzit aan langdurige contracten. Dit maakt het vooral interessant voor ondernemers of ZZP’ers die behoefte hebben aan flexibiliteit.

Voordelen van shortlease

Flexibiliteit
Je zit niet vast aan langdurige contracten, waardoor je snel kunt schakelen als er veranderingen zijn in jouw situatie.

Geen investering
Bij shortlease hoef je geen grote investering te doen in een eigen auto, waardoor je meer financiële ruimte hebt.

All-in prijs
De all-in prijs bij shortlease is vaak inclusief onderhoud, verzekering en belastingen. Hierdoor heb je geen extra kosten achteraf.

Nieuwe auto’s
Bij shortlease rijd je altijd in nieuwe auto’s, waardoor je profiteert van de nieuwste technologieën en veiligheidsvoorzieningen.

Voor wie is shortlease geschikt?

Shortlease is vooral geschikt voor ondernemers of ZZP’ers die behoefte hebben aan flexibiliteit en geen grote investering willen doen in een eigen auto. Ook is het interessant voor mensen die tijdelijk in Nederland verblijven en een auto nodig hebben.

Conclusie

Shortlease biedt veel voordelen ten opzichte van traditioneel leasen, vooral als je behoefte hebt aan flexibiliteit. Het is wel iets duurder per maand, maar daar krijg je dan ook meer vrijheid voor terug. Of shortlease iets voor jou is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Maar hopelijk heb je nu meer inzicht gekregen in alles wat je moet weten over shortlease.