Steeds meer Nederlanders kopen een auto uit Duitsland of België

De nieuwste trends en weetjes over auto’s

Steeds meer Nederlanders kopen een auto uit Duitsland of België

Een auto kopen is iets waar de meeste mensen al weleens mee te maken hebben gehad. Sommige mensen beleven veel plezier aan dit proces en andere vinden het maar een lastige opdracht. Een auto is natuurlijk een belangrijk bezit en iets waar we van afhankelijk zijn voor onder andere ons dagelijks vervoer. Met het kopen van een auto gaat een behoorlijke uitgave gepaard en het is dan ook belangrijk om zeker te weten dat je de juiste deal sluit wanneer je een auto koopt. 

Om financieel gezien een goede slag te slaan en ook een kwalitatieve top deal te verzekeren, zijn er steeds meer mensen die hun heil over de grens zoeken en die ervoor kiezen om een auto uit het buitenland te importeren. Auto’s uit België en zeer zeker ook Duitsland worden steeds vaker gekocht door Nederlanders en het importeren wordt met de jaren dan ook steeds makkelijker.

Het bpm-systeem in Nederland biedt financieel voordeel bij het importeren van een auto

In veel opzichten is de regelgeving binnen de EU-landen goed op elkaar afgestemd, maar soms zijn er nog mazen in de wet die voor de consument wel goed uitkomen. Dit geldt ook voor de motorijtuigen belasting in Nederland in vergelijking met onze buurlanden. De zogenaamde BPM in Nederland wordt namelijk berekend op basis van de waarde van de auto. 

In het geval van tweedehandsauto’s, is dit meestal de dagwaarde die getaxeerd wordt op het moment van invoering. Door auto’s met blikschade op te kopen en deze te laten taxeren voordat ze gerepareerd worden, kun je significante besparingen op de belastingtarieven doen, waardoor je jarenlang profiteert van financieel voordeel.

In Duitsland is het aanbod vaak stukken beter dan in Nederland

Nederland heeft vele duizenden garages waarin bijna alle grote merken wel vertegenwoordigd zijn, maar het aanbod in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland is beperkt. Nu is Duitsland natuurlijk ook een veel grotere markt en staat in Duitsland de wieg van vele grote automerken als Volkswagen en BMW, maar vooral op het gebeid van luxere uitvoeringen van diverse auto’s is er in Duitsland nu eenmaal veel meer te kiezen. 

Het segment waarin dit het meest tot uiting komt, is de markt van relatief nieuwere tweedehandsauto’s tot een jaar of vijf oud. In deze categorie is er in Duitsland aanzienlijk meer keuze dan in Nederland, wat voor veel mensen een reden is om te kiezen voor het importeren van een auto bij de Oosterburen.